در اواخر سال 96 متوجه شدم یکی از شاخص ترین عکسهایی گردشگری که گرفتم روی جلد یک کتاب به نام ایران، تاریخ و میراث از جان اِی. بویل ترجمه جعفر محسنی متعلق به انتشارات ققنوس چاپ شده است، بدون ذکر نام بدون اجازه ! جا خوردم ، متعجب شدم تا بلاخره کتاب و انتشاراتی رو پیدا کردم ، باهاشون تماس گرفتم و حضوری به دیدار مدیر رفتم. ولی افسوس از نحوه برخورد و احترام و… خلاصه که من صبور و آروم مصمم شدم به گرفتن حق و حقوقم و بی احترامی که به من شده بود. با کلی تحقیق و مشورت دنبال وکیل گشتم که تخصص رسیدگی به مالکیت فکری و معنوی داشته باشد تا با خیال راحت به این مساله رسیدگی کنند. سرانجام با آقای دکتر کمیلی آشنا شدم، که به صورت تخصصی در حوزه مالکیت فکری فعالیت می کنند، و با حمایت و مشورت ایشان اقدام به شکایت کردیم که بعد از گذشت 2 سال بلاخره رای دادگاه صادر شد.
خلاصه کنم براتون عکاسان محترم، فیلم سازان عزیز و طراحان گرامی و هنرمندان خوب کشورم من با ریسک جلو رفتم، راهی را رفتم که کسی نرفته بود و از نتیجه نهایی اطلاع نداشتم، ولی در اینجا برای شما عزیزان این مطلب را منتشر کردم که بدانید حق را می توان گرفت و در دستگاه قضایی کشورمان رای عادلانه صادر می شود. بنابراین هرکجا دیدید که قانون کپی رایت در مورد آثارتان رعایت نشده است و ارزش پیگیری را دارد حتما شکایت کنید تا با زیاد شدن این رای ها افرادی که فعال در حوزه فرهنگ و هنر هستند با قانون کپی رایت و احترام به حقوق هنرمند آشنا شوند.
رای دادگاه
در خصوص اتهام آقای امیر حسین زادگان با وكالت خانم مریم ابراهیمی حور مبنی بر انتشار اثر متعلق به غير بدون مجوز از طريق نشر اثر عکس متعلق به مسجد نصیرالملک شیراز روی جلد کتاب ایران تاریخ و میراث اثر جان ای بويل ترجمه جعفر محسنی بدین شرح که شاکی بنام آقای امید جعفر نژاد که از عکاسان حرفه ای می باشد و تخصص وی 360 درجه پانورما می باشد و سالها در این زمینه فعالیت دارد و یکی از اثرهای معنوی مشارالیه می باشد که متهم بدون اذن شاکی اقدام به بهره برداری از آن روی جلد کتاب ياد شده می نماید.
عليهذا دادگاه توجه به شکایت شاکی با وکالت آقای حسین کمیلی اصفهانی، نظریه کارشناس رسمی دادگستری در حوزه فیلم و عکاسی که صراحتا بر عمل مجرمانه متهم تاکید نموده است. ملاحظه اصل کتابی که اثر شاکی روی جلد آن چاپ شده است و با امعان نظر به مفاد کیفرخواست صادره از دادسرای محترم فرهنگ و رسانه تهران، بزه انتسابی را محرز و مسلم دانسته و مستندا بماده 23 قانون حمایت از حقوق مولفان، مصنفان و هنرمندان حکم به محکومیت متهم فوق الذكر آقای امیر حسین زادگان به تحمل 6 ماه حبس تعزیری صادر و اعلام می گردد. رای صادره حسب مواد 374 و 375 قانون آیین دادرسی کیفری حضوری و ظرف مهلت قانونی بیست روز پس از تاریخ ابلاغ قابل تجدیدنظرخواهی در محاكم تجدید نظر استان تهران می باشد.
رئیس شعبه 1060 دادگاه کیفری دو تهران (ویژه جرائم کارکنان دولت) فرشید دهقانی
رای دادگاه پس از تجدید نظر خواهی
در خصوص تجدید نظرخواهی آقای امیر حسین زادگان با وکالت خانم مريم ابراهیمی حور نسبت به دادنامه شماره
شعبه ۱۰۶۰ دادگاه کیفری دو تهران که به موجب آن حسب شکایت آقای امید جعفرزاده مبنی بر انتشار اثر متعلق به غیر بدون مجوز از طریق نشر اثر رای بر محکومیت تجدید نظرخواه به تحمل شش ماه حبس صادر گردیده است ؛ با التفات به مجموع محتویات پرونده نظر به اینکه در این مرحله از دادرسی از ناحیه تجدید نظر خواه ایراد و اعتراض موجه و مدللی که موجبات نقض دادنامه تجديدنظر خواسته را فراهم نماید ، ارائه نگردیده است و بر مبانی استدلال و استنباط دادگاه نخستین در رسیدگی به موضوع و صدور حکم و رعایت موازین قانونی و تشریفات دادرسی خدشه و خللی مترتب نیست و دادنامه تجدید نظر خواسته مطابق دلایل موجود در پرونده وفق مقررات قانونی صادر گردیده است و ایراد تجدیدنظر خواه در حدی نیست که موجب حصول علم به وجود اشتباه در حکم مزبور گردد ، لذا اعتراض به تجدید نظر خواه قابل انطباق با جهات مقرر در ماده ۴۳۴ قانون آیین دادرسی کیفری مصوب ۱۳۹۲ نبوده و دادگاه با استناد به بند الف ماده ۴۵۵ قانون مذکور ضمن رد تجديد نظر خواهی به عمل آمده ، با تعلیق اجرای محکومیت شش ماه حبس تجديد نظرخواه به مدت پنج سال مطابق مواد 40 و ۴۶ از قانون مجازات اسلامی مصوب ۱۳۹۲ به لحاظ وضعیت خاص و فقدان سابقه کیفری و پیشبینی اصلاح مرتکب ( در صورت ارتکاب بزه جديد در اين مدت
مطابق ماده ۵۴ از قانون مذکور ، علاوه بر مجازات بزه اخیر، این مجازات نیز در مورد وی به مرحله اجرا در خواهد
آمد.) دادنامه تجدید نظر خواسته را تایید و ابرام می نماید. رای صادره حضوری و قطعی است.
در نهایت چی میشه ؟
و حالا که محکومیت قطعی و رای صادر شده است یک شکایت تنظیم می شود به منظور دریافت خسارت که انشالله در آینده آن را هم به این مطلب اضافه می کنم و در جریان کامل می گذارمتان. امیدوارم مطلب و رای دادگاه براتیتان مفید بوده باشد. چنانچه در این خصوص سوالی داشتید در بخش نظرات مطرح کنید و یا با وکیلم تماس بگیرید.
پینوشت : این مطلب مرتبط هم برای روزهای اول و حس و حال اون روزها هست خواندنش خالی از لطف نیست .
اقدام غیر اخلاقی انتشارات ققنوس
5 Comments
سلام. قطعا کفایت نمیکنه و نیاز به اجازه کتبی از صاحب اثر دارید تا در آینده به مشکل حقوقی برخورد نکنید.
سلام. من برای یک مجموعه کتاب نیاز به عکس های فراوانی دارم که در اینترنت موجود است ولی از عکاسان آن عکسها اطلاعی ندارم. ایا صرف اشاره کردن به آدرس سایتی که هر عکس را از آن دانلود میکنم کفایت میکند؟ راهکار دیگری سراغ دارید؟ ممنون میشم اگر لطف کنید راهنمایی کنید
و اینکه واقعا روند و فرایند مشخصی برای مشخص شدن مالکیت حقوقی وجود نداره هر دادگاهی با توجه به سلیقه خودش جلو میبره و هر کارشناسی یه جوری نظر میده.
متاسفم برای فیلمنامه ات که حتی با وجود شکایتم به حقت نرسیدی اصلا حس خوبی نداره
اره متاسفانه سختیش همینه در حوزه فرهنگ فعالیت میکنن انتظار بیشتری ازشون میره!
منم هنوز به حقم نرسیدم بعد تقریبا ۳ سال هنوز درگیر این پرونده ام تا بتونم خسارت بگیرم.
مدیر ققنوس که کلا بی ادب تشریف دارن! انتشارات میلکان هم همینطور … چون کار کتاب کردم باهاشون ارتباط داشتم و اصلا بویی از فرهنگ و ادب نبردن با وجود اینکه کارشون کتاب هست! کار زشتی بوده امید جان و خوبه که به حق خودت رسیدی اما همیشه این رای ها عادلانه نیست… یادمه فیلمنامه ای نوشتم سال ۹۳ و به یکی دادم بخونه، یک سال بعد دیدم عین فیلمنامه من تبدیل به فیلم کوتاه شده!!! شوکه شده بودم. مو به مو خط به خط ! رفتم دادگاه و چند ماه دوندگی (با وجود اینکه سال ۹۴ فیلمنامه رو در خانه سینما ثبت کردم) گفتن فیلمی که ساخته شده یک ماه قبل از ثبت فیلمنامه شما در خانه سینما بوده و حتی ممکن بود خود من محکوم بشم !!!